NISSAN JUKE NISMO IDEEAUTO AVALIKUSTATUD / AUTOSPIRIT / Uudised

NISSAN JUKE NISMO IDEEAUTO AVALIKUSTATUD

Madalam, kiirem ja veelgi dramaatilisema välimusega Nissan Juke on tänu Nismo oskusteabele saanud uue olemuse

  • §Nissan Juke Nismo ideeauto heidab esimese pilgu Nismo tulevikku
  • §Spetsiaalselt loodud keredetailide komplekt täiendab välimust ja parandab aerodünaamilisi omadusi
  • §Tuunitud mootor pakub suuremat võimsust
  • §Jäigem veermik ja suuremad rehvid parandavad juhitavust veelgi
  • §Selgelt sportlikuma viimistlusega interjöör
  • §Lõppviimistlus Nismo tunnusvärvides

 

 

Nissan Motor Co., Ltd. tutvustab Nismo jõuliste sõidukite ambitsioonikat tulevikku. Üks Tokyo autonäituse vaieldamatuid tähti on kindlasti Nissan Juke Nismo- idee sellest, kuidas võiks välja näha tipptasemel sportversioon üliedukast kompaktsestcrossover'ist.

 

Eripärase väljanägemisega Nissan Juke on ümber kujundanud väga tiheda konkurentsiga B-segmendi, kuid Juke Nismo ideeauto on veelgi dramaatilisem. See on madalam, laiem ja karmima olekuga. Isegi paigal seistes on see selgelt sportauto.

 

Juke Nismo ideeauto on suunatud autosid armastavatele inimestele, kes soovivad, et auto peegeldaks nende mitmekülgsust. See võimendab veelgi standardversiooni ainulaadset kooslust väikeauto paindlikkusest, kupeelikust juhitavusest ja maasturi tugevusest.

 

„Nissan Juke'i üleilmne müügiedu on meid kindlalt veennud, et kliendid otsivad midagi erinevat," ütles Nissan Motor Co., Ltd. asepresident Andy Palmer. „Juke Nismo ideeauto viib selle idee täiesti uuele tasemele. See on energiline, silmapaistev ja väga ihaldusväärne sõiduk."

 

Nismo punaste detailidega pärlvalgesse tunnusvärvi rüütatud Juke Nismo ideeautole on lisatud keredetailide komplekt, mille on välja töötanud võidusõiduautode kerede viimistlemisel väljaõppe saanud Nismo aerodünaamikaspetsialistid.

 

Nagu võidusõiduautodelgi, ei ole Juke Nismo ideeauto keredetailid loodud vaid väljanägemist silmas pidades, vaid need on ka aerodünaamiliselt väga tõhusad. Uute osade hulgas on uuendatud väljanägemisega põrkerauad ees ja taga, laiemad tiivad ning küljekarbid.

 

Muudetud on iluvõre mustrit ning tagatiivale on lisatud otsatükid, mis aitavad õhuvoolusid paremini juhtida. Muudetud on isegi küljepeeglite kuju, mis parandab auto aerodünaamilisi omadusi ning vähendab esi- ja tagaosale mõjuvat tõstejõudu, ilma et õhutakistus suureneks.

 

Tõstejõu vähenemine tähendab, et rehvide ja tee kokkupuutepind suureneb ja parandab haarduvust, millele aitavad veelgi kaasa uued stiilsed 19-tollised valuveljed.

 

Loomulikult hõlmab Nismo ümbertöötlus ka veermikku, mida on Nismo laiendatud varuosakataloogist pärinevate osade abil madaldatud ja jäigemaks muudetud, samas kui 1,6-liitrist bensiini otsesissepritsega turbomootorit on forsseeritud nii, et see pakub rohkem võimsust ja jõudlust.

 

Nismole viitavaid detaile leiab ka ideeauto interjöörist, kus on eritähelepanu pööratud osadele, mida juht näeb, kuuleb ja puudutab, näiteks on ümber kujundatud rool, pedaalid, näidikud, käigukangi nupp ja uksepaneelid, et pakkuda juhile sõitmise ajal senisest paremat tagasisidet. Et auto sportlikke omadusi veelgi enam rõhutada, on sellesse lisatud spetsiaalsed nahkkattega korvistmed. Tahhomeetri olulisuse esiletoomiseks on näidikule ja nõelale lisatud punane taustavalgustus.

 

Sõitjateruumis valitsevat sportlikku kvaliteeti aitavad rõhutada tumedamaks toonitud pinnad, mis olid varem heledavärvilised, samal ajal kui mootorratta kütusepaagist inspireeritud kujuga dramaatiline keskkonsool on kaetud metallikvärviga, mis toob esile ideeauto eesmärgistatud olemuse.

 

„See ideeauto tõendab, et Nismo suudab viia Juke'i-sarnaste Nissani tavaautode individuaalsuse uuele tasemele. Nismo kavatseb tulevikus välja arendada tipptasemel sportlikud erimudelid pidevalt laienevale kliendivõrgustikule," ütles Nismo president Shoichi Miyatani.

 

„Meie tulevane mudelivalik koosneb täpselt sama kättesaadavatest ja uuenduslikest autodest nagu kõik teised Nissani mudelid, kuid tänu lisatud Nismo energiale on neid lõbusam omada ja kasutada," lisas ta.

 

Vaadake videot: http://bcove.me/2hqun3se

 

 

 

Lisateavet meie toodete ja teenuste ning loodussäästlikule transpordile pühendumuse kohta leiate meie veebilehelthttp://www.nissan-global.com/EN/.

 

**********

 

Mindaugas PLUKYS

PR & Communications manager - Baltic's, Nissan Nordic Europe OY

+370 614 363 55

mplukys@nissan-europe.com

 

Taina ERKKILÄ

Director,Communications, NISSAN NORDIC EUROPE OY

+358 (0)50300 0409

terkkila@nissan-europe.com