Nissan Genfi autonäitusel / AUTOSPIRIT / Uudised

Nissan Genfi autonäitusel

28. veebruaril avatud 76. Genfi Autonäitusel tõi Nissan välja kaks täiesti erinevat ideeautot - toimus mudeli Terranaut maailma esmaesitlus ning ideeauto Pivo Euroopa debüüt. Omavahel kõrvutatuna äärmuseni erinevad autosid ühendab siiski üks ja sama põhimõte: ligipääs kõikjale.

Nissan Terranaut

"Luues neid kahte autot, oli Nissani inseneride eesmärgiks täita kõige erinevamate tarbijate vajadusi. Ja nagu Nissani tootevalikule kohane, on need mudelid loodud pakkuma märksa enamaid elamusi, kui vaid ühest punktist teise jõudmine. Mõlemad autod kätkevad endas Nissani tugevamaid külgi: tarbijate vajadustest lähtuvalt parimate ning kaasaegseimate tehniliste lahenduste juurutamine" ütles Nissan Motor Co esindaja Carlos Tavares.

Terranaut’i näol on tegemist puhastverd tõsimaasturiga, millega tänavu nelikveoliste autode valmistamise 55. aastapäeva tähistav Nissan väljendab oma kirge ja kogemusi muskelmaasturite tootmisel. Eelkõige seiklushimulistele maadeavastajatele suunatud Terranaut peidab endas kõrgtehnoloogilist liikuvat laborit, mis on teadlastele välitöödel asendamatuks abimeheks.

  Nissan Pivo

Nissani väljapaneku teine äärmus, kolmekohaline elektriauto Pivo demonstreerib ülimat linnaautot, kus kasutusel “Drive by wire” põhimõte. See tähendab, et autol pole ühtki mehhaaniliselt opereeritavat sõlme, vaid kõiki süsteeme juhitakse elektrooniliselt. “Drive by wire” tehnoloogia võimaldab tänu elektrimootoritele auto kabiini pöörata ümber oma telje kuni 360 kraadi. Selline uuendus teeb parkimise ülilihtsaks - kaob igasugune vajadus tagurdamiseks. Pivo läbipaistvad uksepiilarid ja auto igasse nurka paigutatud kaamerad kaotavad vähimagi võimaluse “pimedate nurkade” tekkimiseks. Auto elektrimootor koosneb Nissani poolt välja töötatud kompaktsest liitium-ioon akust ja “Super Mootorist”, mille tulemuseks on igasuguse saaste puudumine ning maksimaalne keskkonnasõbralikkus.

Lisaks kahele ideemudelile näitas Nissan kogu oma tootevalikut, mille hulgas ka märtsis Eestisse jõudvad kupee-kabriolett Micra C+C ja pereauto Note.