Nissani VQ-mootor järjekindlalt parim / AUTOSPIRIT / Uudised

Nissani VQ-mootor järjekindlalt parim

Nissani võimas ja ökonoomne VQ V-6 mootoriseeria, mida kasutatakse Nissan Murano ja 350Z ning Infiniti mudelitel, nimetati Ameerika Ühendriikides Wardi autoajakirjade "Auto World" ja "Engine and Vehicle Technology Update" poolt kolmeteistkümnendat aastat järjest maailma kümne parima jõuallika hulka. Nissani VQ V6 mootorisari on ainuke jõuallikas maailmas, mis on kümne parema hulka kuulunud auhinna loomisest alates.

Uusi neljanda põlvkonna Nissani VQ-mootoreid toodetakse Jaapanis Iwaki tehases, mis paistab silma täppistehnoloogia ja automatiseerituse poolest. Tipptehnoloogiliste seadmetega varustatud tehase vaieldamatu eelis on toodangu ühtlaselt kõrge kvaliteet. VQ-mootori kolvid on kaetud hõõrdumist vähendava molübdeenkihiga, võllide kaelad ja nukkmehhanismi hõõrdepinnad aga töödeldud nii, et detailide pinnakonarusi saab mõõta vaid tuhandik-millimeetritega. Nii vähenevad hõõrdekaod, mis omakorda säästavad mootorit ja vähendavad kütusekulu.

Võrreldes eelmise põlvkonnaga on uuel neljandal põlvkonna VQ-mootoril uuendatud 80% põhidetailidest. Selle tulemusena on uuel jõuallikal märgatavalt rohkem võimsust, kütusekulu ja saastehulk aga hoopiski vähenenud. Märkimisväärselt on panustatud ka mootori hääle nauditavaks tegemisel.