Nissan ehitab Peterburi uue montaazitehase / AUTOSPIRIT / Uudised

Nissan ehitab Peterburi uue montaazitehase

Nissan Motor Co Ltd teatas täna oma uue, 200 miljonit dollarit maksva sõidukite montaažitehase ehituse alustamisest Peterburis.
 
Tehas peaks avatama 2009. aasta alguses. Carlos Tavares, Nissani korporatiivse strateegia, tooteplaneerimise ja -disaini vastutav asepresident, nimetas pressikonverentsil uue tehase ehitamist „järgmiseks oluliseks sammuks globaalse laienemise poole Nissani väärtuse tõstmise plaanis”.
 
Kui tehas on valmis ja töötab täie võimsuse juures, hakkab see tootma ligikaudu 50 000 sõidukit aastas ja annab tööd kuni 750-le selle piirkonna inimesele. 167,5 hektari suurune tehas, mis ehitatakse 25 kilomeetri kaugusele Peterburi kesklinnast, hakkab koosnema montaaži-, värvi-, polsterdus- ja veermikuliinidest. Nissan teatas, et kaks mudelit, mida tehases hakatakse ehitama, on X-TRAIL ja sellele järgnev Teana.
 
Nissani otsus avada uus tootmistehas Venemaal põhines viimaste aastate tugeval müügikasvul – kui 2003. aastal müüdi Venemaal vähem kui 10 000 sõidukit, siis 2006. aastal suurenes Nissani läbimüük 75 000 sõidukini. Veelgi enam, sel aastal oodatakse, et Venemaa võtaks esimest korda Suurbritannialt üle Nissani turuliidri rolli Euroopas.
 
Selleks et müügikasvu toetada, planeerib Nissan ka kolmekordistada oma müügivõrku võrreldes 2004. aastaga, kui Nissan alustas müügitegevust Venemaal, viies edasimüüjate arvu ligikaudu 100-ni.