Pathfinderil ja Navaral senisest rohkem varustust / AUTOSPIRIT / Uudised

Pathfinderil ja Navaral senisest rohkem varustust



• Uue disainiga rattad ja kaks uut värvitooni muudavad stiili rafineeritumaks
• Salongi täiustused lisavad tagasihoidliku peenekoelisuse hõngu
• Täiustatud Bluetooth-ühendusega käed-vabad süsteem
• Uus 10 kõlariga Bose Premium helisüsteem
• Manuaalkäigukastiga Pathfinderile mäkketõusu paigaltvõtu tugi


Pathfinderit ja pikap-kerega Navarat on oluliselt muudetud, et säilitada nende koht Euroopas enimmüüdud maasturite ja pikapite hulgas.
Rõhutamaks Pathfinderi ja Navara tugevat ja vastupidavat ehitust, on värvivalikusse lisatud kaks uut tooni. Esimene on silmatorkav punane nimetusega Emotion Red, mis on pilkupüüdev toon ja lisab sõidukile väärikust ning esmaklassilisust. Teine on Grey Beige, mis annab Pathfinderile ja Navarale peenekoelisuse ning klassikalise elegantsi hõngu.

Väliste täienduste hulka kuuluvad veel uue kujundusega kuue kodaraga 17-tollised valuveljed ning küljepeeglid, mis on SE-versioonil kerevärvi ja LE-versioonil kroomitud. Lisaks kerevärvi või kroomitud viimistlusele on küljepeeglitel sisse ehitatud suunatuled ja niinimetatud „lombivalgustus”, mis valgustab maapinda ukse ümber.

Kasutaja jaoks on täiustatud nii kabiini, varustust kui ka pagasiruumi. Esimene asi, mida omanikud ukse avamisel märkavad, on uued alumiiniumist kaitseliistud Pathfinderi SE- ja LE-versiooni (Navara LE-versiooni) esiustel ja tagaluugil. Samadel versioonidel on ka jalaruumi valgustus, mida varem võiks leida vaid tippklassi autodelt. Kliendid hindavad kindlasti alumiiniumiga kujundatud keskkonsoolile lisatud pehmet värvi, tänu millele on sisepindu meeldivam puudutada. Pathfinderi pagasiruumis on varasemast parema kvaliteediga ja paksem vaipkate, mis annab oma panuse sisemuse üldkvaliteeti.

Mobiiltelefoni Bluetooth-ühendust on samuti täiustatud. Suurenenud on mugavus telefoni käsitseda ja vähenenud juhti häirivad tegurid. Bluetooth lahendus on helisüsteemi sisse ehitatud, misläbi vähendatakse helitugevust sissetulevate kõnede korral automaatselt ning näidikule ilmub helistaja nimi/number. Süsteemi iseloomustavad ka telefoniraamat 100 nime ja numbri salvestamiseks ning täiustatud digitaaltöötlus selge heli tagamiseks. Bluetooth-telefonisüsteem on nüüd saadaval kõikidel Pathfinderi ja Navara versioonidel.
Pathfinderil on nüüd lisavarustusena saadaval ka spetsiaalne Bose Premium helisüsteem. Pathfinderile mõeldud audiosüsteemi loomiseks on Nissan tugevdanud koostööd juhtiva audiovarustuse tarnija Bosega, kelle tooted on kasutusel mudelites 350Z ja Murano.

Bose Premium helisüsteemis on 10 kõlarit, sealhulgas 2 tükki näidikulauas, 2 esiustes, 2 tagaustes, 2 tagaluugis ning pagasiruumi tagaosa külgedesse mahutatud 2 bassikõlarit. Lisaks sellele kasutatakse süsteemis Bose digitaalset signaalitöötlustehnoloogiat ja kuut kohandatud ekvalaiseri kanalit. See tagab heli optimeerimise Pathfinderi siseakustikale, andes helile selguse ja sügavuse, mis on harilikult omane luksusautodele või kontserdisaalidele.

Täiendamaks Pathfinderi niigi muljetavaldavat maastikusõidu suutlikkust, on manuaalkäigukastiga Pathfinder nüüd varustatud ülesmäge paigaltvõtu toega (USS). USS võimaldab juhil ülesmäge sõitmist hõlpsasti alustada, ilma et tarvitseks karta tagasiveeremist. Rakendatuna hoiab süsteem Pathfinderit pidurite abil paigal kolm sekundit pärast piduripedaali vabastamist, andes juhile aega vajutada gaasi ja rakendada sidur, et liikumahakkamine oleks sujuv. Automaatkäigukastiga Pathfinderitel on süsteem juba saadaval.

Värskelt täiustatud Pathfinderi ja Navara müük algab Euroopas juuni lõpus, sõltuvalt konkreetsest turust.