Nissan toetas maastikuautode tippvõistlust Klaperjaht 2007 / AUTOSPIRIT / Uudised

Nissan toetas maastikuautode tippvõistlust Klaperjaht 2007

Lõuna-Eesti kuppelmaastikul peetavale Klapperjahile on registreerus 92 sõidukit, mille hulgas on mitmeid Eesti, Läti, Leedu ning Venemaa off-road koorekihi esindajaid.
 
Käesoleval aastal kandis võistlus nimetust „Klapperjaht Tiki Treilerile 2007”, mille suursponsoriks on Nissan Nordic Europe. Maasturite kestvussõitu Klapperjaht peetakse alates 2001. aastast ning sellest on saanud publiku jaoks üks vaatemängulisemaid off-road sündmusi. Tänavu kuulub Klapperjaht ühe etapina Eesti 4x4 karikavõistluste ja Baltimere 4x4 karikasarja võistluste sarja.
 
Nissan Nordic Europe Baltikumi regiooni juht Margus Mikk peab Klapperjahti tänu ürituse formaadile läbi aegade üheks populaarseimaks võistluseks ning ürituse toetamine tundus ainuõige mõte. „Nissan on turu suurima 4X4 mudelivalikuga tootja ning seetõttu on üsna loogiline, et toetame 4x4 võistlusi,” ütles Mikk. ”Off-road võistluste arenemine ning populaarsuse kasv peaks kindlasi vähendama 4x4 autoomanike jõmlust meie metsades, sest loodushoid on meile kõigile oluline.”
 
Klapperjahi üks peafavoriite, TR3 klassis võistleva Hõbekolli meeskonna liige Kristjan Kotkase sõnul pole Klapperjaht nagu hea vein, mis vananedes küpseb ja paremaks läheb, vaid pigem on tegu kvaliteetse külma õllega, mille maitses sa alati kindel oled ja meelsasti järgmise järgi sirutad.
 
“Hõbekoll on hetkel nagu alati, parimas võistluskonditsioonis, hooldustööd on tehtud juba ammu ning vastupidiselt levinud autospordi tavadele oleme me valmis juba ligikaudu 4 nädalat enne võistluse algust,” lausus Kotkas. “Tehnikasse on sellel aasta tehtud tublisti investeeringuid, et konkurentsis püsida. Koha poolelt läheme kindlasti püüdma oma klassi esikohta, sest oleme hetkel Balti karika arvestuses kenasti arvestuses sees.”
 
Nissan on läbi aegade väga edukalt esinenud paljudel kõrberallidel ning kõrberallide kuningaks kujunenud Paris – Dakaril on Nissan tänu oma vastupidavusele kujunenud paljude tiimide lemmikuks. Eesti lähipiirkonnas toimuvatel maastikuautode võistlustel (Eesti, Läti, Leedu ja Venemaa) on Nissani mudelid kõrgelt hinnatud ja kardetud konkurendid.