Nissan avas Taiwanis uue disainistuudio / AUTOSPIRIT / Uudised

Nissan avas Taiwanis uue disainistuudio


Taiwanis avati Nissani uus disainistuudio Yulon Nissan Design Center (YNDC). Uus stuudio on üks Nissani maailma eri paikades asuvatest keskustest, kus kõige andekamad disainerid ja loomingulisemad mõtlejad tegelevad toodete loomisega.

YNDC keskuse sõsar-stuudiod asuvad Jaapanis (Atsugi ja Harajuku), Ameerikas (San Diego ja Detroit) ning Suurbritannias (London). Nissani disainistuudiod peavad koos töötades ja omavahel võisteldes looma järgmise põlvkonna mudeleid ja ka täiesti uue disainiga sõidukeid. YNDC keskus lisab rahvusvahelisele disainistuudiote grupile väärtust oma ainulaadse disainivisiooni kaudu.

Yulon Asia Design Center keskuses, mis oli YNDC eelkäija, tegeleti mitmete Nissani just Taiwani ja Hiina turgudele mõeldud toodete, sh. mudelid nagu X-TRAIL, Bluebird, Cefiro, Verita, March ja Serena, disaini täiustamisega. Nagu kõikide teiste Nissani globaalsete disainistuudiote puhul, on ka YNDC keskuse ülesandeks järgmise põlvkonna mudelite disainimine. Selle ülesande paremaks täitmiseks on keskus nüüd varustatud tippkvaliteetse digitaalse modelleerimissüsteemiga ning teiste kaasaegsete disaini- ja tehnikaseadmetega.

Uutes 3 300-ruutmeetrise pindalaga ruumides, mis asuvad 5 840-ruutmeetrisel maatükil, töötab 40 disainerit Taiwanist ja mujalt maailmast. Disainerid hakkavad tööle kuues eri grupis, milleks on: välisdisain, sisedisain, digitaalne disain, modelleerimine, värvikujundus ning disainiuuringud & -juhtimine.

Tänase YNDC avamisürituse korraldas Yulon Nissan Motor Co., Ltd. (YNM). Tseremoonial osales Taiwani Majandusminister Steven R. L. Chen ja seda juhtisid K. T. Yen (YNM chairman) ning Shiro Nakamura (Senior Vice President ja Chief Creative Officer of Nissan Motor Co., Ltd).