Nissan alustas uue mudeli Qashqai+2 tootmist / AUTOSPIRIT / Uudised

Nissan alustas uue mudeli Qashqai+2 tootmist


Eelmisel nädalal läks Nissani tehases Inglismaal Sunderlandis tootmisse esimene Qashqai+2 ehk populaarse linnamaasturi Qashqai seitsmeistmeline versioon.

Qashqai+2 esitleti esmakordselt juulis Londoni autonäitusel. Uus mudel on täpselt sama praktiline ja mitmekülgne nagu varem müügile tulnud Qashqai, lisaväärtusena omab Qashqai+2 aga veelgi ruumikamat salong ja võimalust kasutada kahte lisaistet. Tänu lisaistmetele mahub autosse kokku seitse inimest.


Nii Qashqai kui Qashqai+2 on välja arendatud Euroopas, pidades silmas Euroopa tarbijate vajadusi. Mõlemat mudelit toodetakse Inglismaal.


Nissan Qashqai kuulub linnamaasturi ja sõiduauto vahepealsesse klassi ehk nn crossover-kategooriasse. Qashqai on olnud kogu Euroopas tõeline müügihitt. See mudel toodi turule 2007. aasta alguses, tänase seisuga on Euroopas müüdud 235 000 autot. Qashqai+2 turuletoomine annab kinnitust, et Nissan on crossover-kategooria pioneer.


Sunderlandi tehas Inglismaal toodab Nissani mudeleid Qashqai, Qashqai+2, Note, Micra ja Micra C+C. Reaktsioonina rekordilisele müügiaastale ja vastusena jätkuvalt suurele nõudlusele palkas Sunderlandi tehas käesoleval aastal 850 uut töötajat. Tehas töötab nüüd kolmes vahetuses.


Sunderlandi autotööstus on Inglismaa suurim, seal töötab 5000 inimest.


Põgus pilk Qashqai+2-le


•    135 mm suurem teljevahe (võrreldes Qashqai’ga)

•    211 mm pikem (võrreldes Qashqai’ga)

•    38 mm kõrgem (võrreldes Qashqai’ga)

•    Kolmas istmerida (allaklapitav)

•    2-liitrine bensiini- ja diiselmootor

•    Saadaval kahe- ja neljaveoline versioon