Lätlased võtsid Nissaniga Klaperjahil võidu / AUTOSPIRIT / Uudised

Lätlased võtsid Nissaniga Klaperjahil võidu



Nädalavahetusel Valgamaal peetud maasturite osavus- ja kestvussõidu Nissan Klaperjaht 2008 vaatemängulise superfinaali võitis lätlaste Vilnis Zeiza ja Aigars Zeiza võistkond Nissan Patrolil. Võistluse pilte näeb Nissani koduleheküljelt www.nissan.ee.

Klaperjahil võisteldi kuues erinevas võistlusklassis: klassid TR1, TR2, TR3; vabamate tehniliste reeglitega 4X4 vaba klass; ATVde võistlus ning enduro mootorrataste off-road võistlus. TR1 võit läks Vene meeskonnale, kuhu kuulusid Aleksei Golubev ja Konstantin Grigorjev Land Rover Defenderil. TR2 võitsid lätlased Vilnis Zeiza ja Aigars Zeiza Nissan Patrolil. TR3 võitsid eestlased Priit Aus ja Indrek Tults Land Roveril. 4x4 vabaklassi võit läks Vallo Sassile ja Vello Gorjatševile, kes sõitsid Suzuki Samuraiga. ATVde sõidu võitis Lauri Triipan.

Tänavune Klaperjaht meelitas Tõrva külje alla Jõgevestesse ootamatult palju publikut, võistlust jälgis ligikaudu 5500 inimest. Kokku võttis Klaperjahist osa üle 150 meeskonna Eestist, Lätist, Leedust ja Venemaalt.

Selle aasta võistluse naelaks oli Pariis–Dakari võistluskorda ehitatud Nissan Navara rallimaastur, mille roolis tegi demonstratsioonsõite Markko Märtin. Laupäeva, 30. augusti õhtul andis ürituse raames kontserdi ka laulja Mikk Saar.

Nissan Nordic Europe Baltikumi juht Margus Mikk pidas Klaperjahi võistlust väga hästi õnnestunuks. „Publikut oli tänavusel võistlusel üle ootuste palju. Mul on hea meel, et saime pakkuda rahvale nii lahedat vaatemängu. Suur aitäh kõigile osavõtjatele, kes tulid kohale ja tegid selle ürituse võimalikuks!” ütles Mikk.

Mikk tundis heameelt ka selle üle, et võitjameeskond sõitis Nissan Patroliga ja tõestas selle auto maastikuvõimeid.

Nissan korraldas Klaperjahi raames ka kolme uue mudeli esmaesitluse. Klaperjahil nägid Eesti autosõbrad esimest korda oma silmaga päris uusi mudeleid Qashqai+2 ja NP300 ning uuenenud Nissan Muranot. Väljas oli ka kogu Nissani maasturirivi, millega sai proovisõite teha.

Maasturite kestvussõitu Klaperjaht peetakse alates 2001. aastast ning sellest on saanud publiku jaoks üks vaatemängulisemaid off-road sündmusi. 2007. Aastal registreerus võistlusele 92 sõidukit ning kohapeal käis võistlust jälgimas üle 4000 inimese. Klaperjaht kuulub ühe etapina Eesti 4x4 karikavõistluste ja Läänemere 4x4 karikasarja võistluste hulka.

Nissan Nordic Europe OY on Nissani harukondlik peakontor Skandinaavias ja Baltikumis, kelle põhitegevuseks on Nissani sõidukite ja varuosade import ning hulgimüük Nissani diileritele Eestis, Lätis, Leedus, Soomes, Rootsis, Norras ja Taanis. Nissan Nordic Europe Eesti kontor asub Tallinnas Osmussaare tee 10 ning haldab Baltimaade edasimüüjaid.

Nissan Klaperjaht 2008 pildid:
http://drumlouder.ee/Nissan/Klaperjaht2008/