Nissan 2008. aasta Pariisi rahvusvahelisel autonäitusel / AUTOSPIRIT / Uudised

Nissan 2008. aasta Pariisi rahvusvahelisel autonäitusel

Futuristliku ideeauto ja uhiuue seeriamudeli maailmaesitlus ning mitme senise mudeli uuendatud versioonid kujunevad Nissani lööknumbriteks 2008. aasta Pariisi autonäitusel. Näituse staarid jagavad ühist filosoofiat – tulla toime sõidutingimustega nii linnas kui väljaspool linna, nii täna, homme kui ka kaugemas tulevikus.

 Nissan Nuvu, elektrimootoriga ideeauto
Nuvu kehastab Nissani nägemust tuleviku linnatranspordist, „uut pilku” autole, millega me sõidame järgmise kümnendi keskpaigas. Kompaktne, kõigest 3 meetri pikkune Nuvu on ainulaadse 2+1 istmeasetusega ideeauto. Selle sihtrühmaks on linnaelanikud, kes ei soovi teha kompromisse oma vabaduse ja mugavuse arvelt, ent mõistavad samas, et tänapäeva linnaliiklus vajab drastilisi muudatusi.

 Nuvu on elektriauto – nobe, kergesti juhitav ja veelgi kergemini pargitav. Nissan on juba teatanud kavast tutvustada elektriautot Jaapani ja USA turgudel 2010. aastal ning alustada ülemaailmset massturustamist 2012. aastal. Selleks autoks ei hakka olema Nuvu, kuigi see sisaldab mõningaid tehnoloogilisi lahendusi, mis leiavad rakendamist ka kavandatavas seeriamudelis.

 Nuvus avaldub nutikal moel Nissani roheline mõtteviis: üle kogu auto täisklaaskatuse on asetatud tosinkond väikest päikesepaneeli. Oksale kinnituvaid puulehti meenutavate paneelide poolt genereeritav energia toidab akut autosse paigaldatud „puutüve” abil, mis toimib elektrijuhina. Nuvu salongis on kasutatud looduslikke, orgaanilisi ja ümbertöödeldud materjale.

  Nissan Pixo, uus linnaauto
Nissan Pixo on soodne linnaauto, mis pakub soodsa hinna eest madalaid heitmekoguseid ja kütusekulu.

 PIXO on viieukseline neljaistmeline sõiduk, mis torkab tänu efektiivsele disainile ja paigutusele silma avara salongi ning küllusliku pagasiruumiga. Autol on erk, ülimalt tõhus kolmesilindriline 1-liitrine mootor. Tänu täiesti uuele kergkonstruktsioonile, mis annab hüvesid nii jõudluse, madala kütusekulu kui väikese heitmekoguse näol, tõuseb PIXO kõrgeima väärtusega ökoautode hulka väikeste linnasõidukite kategoorias.

 Ehitatuna koostöös autotootjaga Suzuki Motor Corp. moodsaimas tehases Delhis, Indias, kujutab PIXO endast uhiuut neljaistmelist väikeautot, mis asub konkureerima kiiresti kasvavas A-segmendis. Oma klassile ebaharilikult on PIXO saadaval ka neljakäigulise täisautomaatse käigukastiga, mis tugevdab veelgi selle linnaauto võimekust sooritada vajadusel ka pikemaid reise. Müük algab hiliskevadel.

 Uuendatud Nissan Note
Nissan Note’i on täiendatud arvukate uuendustega.
Kõige silmatorkavam muudatus on teostatud välisilmes, kus esivõre, põrkeraud ja esituled on saanud täiesti uue disainilahenduse, andes Note’ile märksa eksklusiivsema ning peenema välimuse.

 Järgmised uuendused mootori ja jõuülekandearvu juures toovad septembris turule 1,5-liitrise dCi jõuallikaga Note’i, mille CO2-näitaja on kõigest 119 g/km. See on jätkuks käesoleva aasta algupoolel 1,5-liitrise diiselmootori juures tutvustatud diisliosakeste filtrile.

 Nissan Connect
Note’i uuendused kuulutavad ka Nissan Connecti – Nissani uhiuue kombineeritud satelliitnavigatsiooni-, audiomeelelahutus- ja kommunikatsioonisüsteemi – saabumist. Puute-ekraani tehnoloogiaga Nissan Connect ühendab satelliitnavigatsiooni süsteemi (üheksas keeles) ja audiosüsteemi, mis suudab esitada CD-plaate (sealhulgas MP3- ja WMA-vormingus CD-plaate) ning muusikat lisasisendi, USB-pesa ja Bluetooth-voo kaudu. Nissan Connect on Note’il saadaval alates 2009. aasta jaanuarist ning lisatakse teiste Nissani mudelite valikusse 2009. aasta jooksul.

 Lisaks neile autonäituse tähtedele võib Nissani väljapaneku hulgast leida ikoonilise linnamaasturi ehk uhiuue Murano ja selle väikevenna Qashqai+2 – „peremaasturi” –, mis rakendab Qashqai kontseptsiooni ning pakub täiendavat ruumikust ja mugavust neile ostjatele, keda tavapärane mahtuniversaal ei innusta.

 Carlos Tavares, Nissan Motor Co. Ltd. asepresident, annab pressikonverentsi neljapäeval, 2. oktoobril kell 10:30 (esimesel pressipäeval).

 Nissani stend asub 1. hallis (B-allee boks 331).