„Pure Drive” hakkab eristama Nissani tõhusamaid sõidukeid / AUTOSPIRIT / Uudised

„Pure Drive” hakkab eristama Nissani tõhusamaid sõidukeid

Järgmise aasta alguses võtab Nissan Euroopas ja Jaapanis kasutusele märgise „Pure Drive”, millega tähistatakse kompanii sõidukid, mis paiskavad õhku kõige vähem heitgaase või milles sisalduv tehnoloogia alandab märkimisväärselt kütusekulu.

Märgise „Pure Drive” kasutusele võtmine aitab klientidel Nissani valikust kiirelt ja lihtsalt efektiivseimad mudelid leida. See järgib ka viimasel ajal mitmes Nissani mudelis heitgaaside ja kütusekulu vähendamiseks tehtud muudatusi.

Märgis „Pure Drive” lisatakse Euroopas Nissani valiku neile mudelitele, mis paiskavad õhku süsinikdioksiidi vähem kui 140g/km.

·                     Micra 1,2 l bensiin (manuaal)

·                     Micra 1,5 l diisel (manuaal)

·                     Note 1,4 l bensiin (manuaal)

·                     Note 1,5 l diisel (manuaal)

·                     Qashqai 1,5 l diisel (manuaal)

·                     Qashqai+2 1,5 l diisel (manuaal)

·                     Tiida 1,5 l diisel (manuaal)

Lisaks saavad need variaatorkäigukastiga mudelid alates järgmisest kuust märgise „Xtronic CVT”:

·                     Qashqai 2,0 l bensiin

·                     Qashqai+2 2,0 l bensiin

·                     X-TRAIL 2,0 l bensiin

·                     X-TRAIL 2,5 l bensiin

Variaatorkäigukasti (Continuously Variable Transmission – CVT) tehnoloogia laseb, tänu traditsioonilisi hammas- ja ülekanderattaid asendavale rihmade ning rihmarataste komplekssüsteemile, mootoril töötada optimaalseimatel pööretel. Ühtlasi on sõit sujuvam – ilma manuaal- ja automaatkäigukastidele omaste kiirendusega kaasnevate katkestusteta. CVT-tehnoloogia ühendab automaatkäigukasti sõidumugavuse ja madalama kütusekulu ning heitgaasi õhkupaiske.

Nissan jätkab programmi „Pure Drive” edasiarendamist ja tulevikus lisandab märgisekandjate hulka veel mudeleid.

„Tänases olukorras on paljud kliendid huvitatud efektiivseimate autode ostmisest. Tänu märgise „Pure Drive” kasutuselevõtule on Nissani klientidel kerge eristada, millised meie tootevaliku mudelid emiteerivad vähim süsihappegaasi (CO2). Lisaks on meil võimalik CVT-ga varustatud Qashqai ja X-TRAIL-i mudelite kaasamisega pakkuda neile võimalusi, mida nad vastasel korral poleks kaalunud,” ütles Nissani tooteplaneerimise Euroopa osakonna asepresident Pierre Loing.

Märgis „Pure Drive” võetakse kasutusele ka Jaapanis, kus Nissan rajab teed puhta diiseltehnoloogia kasutusele võtmisel, ning seda traditsiooniliselt bensiinimootorite valitseda olnud turul.