Nissan Cube jõuab Euroopasse järgmisel aastal / AUTOSPIRIT / Uudised

Nissan Cube jõuab Euroopasse järgmisel aastal

Nissan korraldas Londoni disainipeakorteris Euroopa esmaesitluse oma uuele mudelile Cube, mis on Jaapanis juba ikooni staatusesse tõusnud.

Cube paistab silma kumerate servade ja kandiliste vormidega. Varem ainult Jaapanis müüdud auto on nüüd disainitud ülemaailmsel turul müüdavaks mudeliks. Järgmise aasta algusest tuleb see müügile Põhja-Ameerikas, Euroopasse jõuab Cube 2009. aasta lõpus.


„Ainulaadset disaini tõelise mahukuse ning hubase isikupäraga ühendav Cube leiab turul omaenda unikaalse niši,” sõnas Simon Thomas, Nissani Euroopa divisjoni müügi- ja turundusosakonna vanem-asepresident. „Cube on sõiduk, millesse on suutelised armuma mis tahes vanuses inimesed, isegi juhul, kui nad harilikult autode vastu huvi ei tunne.”

Cube’i välisilmet iseloomustavad rohked klaaspinnad.  A-piilarid on nihutatud võimalikult laiali ja püstisesse asendisse, andes nii eesistujale parema vaateulatuse. Esiuste akende juures on kasutatud „pildiraami” disaini ning asümmeetriline külgmine/tagumine kumeraken võimaldab paremat taganurgasuunalist nähtavust sõidurea vahetamisel ja parkimiskohale tagurdamisel.

Erinevalt harilikest universaalkerega autode tagaluukidest on Cube’i tagauks lihtsalt avatav ka juhul, kui sõiduk on paralleelsete parkimiskohtade tingimustes tihedalt teiste autode vahele pargitud või paikneb tagaosaga seina või muud sorti takistuse vahetus läheduses.

2009. aasta Nissan Cube on saadaval mitmes pilkupüüdvas värvitoonis, nagu Witty Military (vaimukas militaarne), White Pearl (valge pärl), Sea Turquoise (türkiissinine meri) ja Bitter Chocolate (tume šokolaad).

Klientidel on võimalik oma Cube’i isikupärasemaks muuta, olemas on klaaskatuse ja kerekleebiste lisamise võimalus.

Nihutatavat tagumist istmerida on võimalik kohandada kolme asendisse ja see paikneb esiistmetest kõrgemal, suurendades tagasõitjate mugavust ja vaateulatust.

Kõikjal Cube’i salongis leidub külluses mugavaid panipaiku ja topsi-/pudelihoidjaid. Lisaks on olemas eemaldatavad konksud kottide või mütside kinnitamiseks, mida saab paigutada erinevatesse kohtadesse – sealhulgas armatuurlaua ja tagauste külge.

Cube’i „maagilised kummipaelad,” veel üks nutikas Cube’i lisalahendus, kujutab endast värvilisi kummist linte (punased, kollased, oranžid või hõbedased), mida saab libistada uste käepidemetes olevatesse sälkudesse, et kinnitada kaartide, nimesiltide, fotode, rättide või väikeste mänguloomade taolisi esemeid.

Euroopas on Cube’i ostes võimalik valida kahe mootori vahel – 1,5-liitrine diiselmootor ja 1,6-liitrine bensiinimootor.

Nissan Nordic Europe OY on Nissani harukondlik peakontor Skandinaavias ja Baltikumis, kelle põhitegevuseks on Nissani sõidukite ja varuosade import ning hulgimüük Nissani diileritele Eestis, Lätis, Leedus, Soomes, Rootsis, Norras ja Taanis. Nissan Nordic Europe Eesti kontor asub Tallinnas Osmussaare tee 10 ning haldab Baltimaade edasimüüjaid.