Nissan kohandab alanenud nõudluse tõttu sõidukite tootmismahtu / AUTOSPIRIT / Uudised

Nissan kohandab alanenud nõudluse tõttu sõidukite tootmismahtu

Nissan on teatanud radikaalsetest sammudest, mille eesmärk on kaitsta Suurbritannia Sunderlandi tehase jätkusuutlikkust pikemas perspektiivis.

Nõudlus uute sõidukite järele langes 2008. aasta lõpu poole järsult, mistõttu Nissani Sunderlandi tehas oli sunnitud viima tootmismahu vastavusse turunõudlusega. Muu hulgas vähendati liinide töökiirust, suurendati töö paindlikkust ja hakati korraldama tootmisvabu koolituspäevi.

Autoturgu ootavad 2009. aastal ees rasked ajad. Nissan on valmis astuma vajalikke samme, et kindlustada tehase jätkusuutlikkus. Ületootmise vältimiseks teeb Nissan korrektuure vahetuste arvus ja pikkustes, et tagada optimaale toodangumaht. Nissan on teatanud kohalikule tööhõiveametile 1200 töölise koondamisest.

Sunderland on endiselt Suurbritannia suurim autotootja ja -eksportija. Aastal 2008 müüdi enam kui 32 000 sõidukit rohkem kui 2007. aastal ning juba teist aastat järjest tehti tootmismahu rekord.

2010. aasta keskel jõuab turule tehase kuues mudel (alates 2003. aastast) – uuenduslik kompaktne sõiduk.

Nissani Euroopa turgude tootmisvaldkonna asepresidendi Trevor Manni kommentaar: „Nagu kõik autotootjad, töötab ka Sunderlandi tehas praegu erakorralistes oludes, mis ei allu meie kontrollile. Et olla normaalsete äritingimuste taastumise järel elujõulisel ja tugeval positsioonil, tuleb praegu astuda õigeid samme. Viimasel paaril nädalal on meil tulnud langetada mõningaid karme, ent vältimatuid otsuseid. Nende abil oleme kindlustanud ettevõtte väljavaated pikemas perspektiivis – ma usun, et tulevik on äärmiselt positiivne.”

„Alustame ettevalmistusi järjekordse uue mudeli turuletoomiseks 2010. aastal. See on kuues uus mudel seitsme aasta jooksul. Üheski teises Euroopa tehases ei ole uusi mudeleid lisandunud nii kiiresti – see näitab, et Nissani tippjuhtkond usaldab Sunderlandi tehase töötajaid täielikult.