Nissan osaleb Genfi autonäitusel mitme uue mudeliga / AUTOSPIRIT / Uudised

Nissan osaleb Genfi autonäitusel mitme uue mudeliga

Nissan esitleb 79. Genfi rahvusvahelisel autonäitusel mitut Euroopa turule mõeldud uut mudelit.

Nissani väljapanek tänavusel Genfis sisaldab järgmist:

    * Ideeauto Qazana maailma esmaesitlus
    * Uue väikekaubiku NV200 sõiduautoversiooni maailma esmaesitlus
    * Uue 370Z ja Cube’i esmaesitlus Euroopas
    * Pixo: Nissani uus taskukohane ja keskkonnasõbralik linnasõiduk
    * Uuel X-TRAIL Platinumil on nüüd kriimustuskaitsega värvkate ja 18” valuveljed

Näidisauto Qazana
Nissani väljapaneku tõmbenumbriks on näidisauto Qazana. Kõige õigem oleks nimetada seda väikeseks crossover’iks, mis muudab täielikult tavaettekujutust väikesest viieukselisest sõidukist.

Tooni annavad suured laiad rattakoopad ja madal kerekuju, mis loovad jõulise üldmulje. Ülaosa on seevastu dünaamiline, enesekindel ja sportlik. Qazana on viieukseline sõiduk, mille tagumisi uksi saab avada alles pärast esiuste avamist.

Qazana tugevdab veelgi Nissani positsiooni uuenduslike crossover’ite valmistajana. Varasemad crossover’id – esimese ja teise põlvkonna Murano, Qashqai ja hiljuti turule toodud Qashqai+2 – on väga edukaks osutunud.

NV200
Esimest korda maailmas tutvustatakse avalikkusele ka NV200 seeria sõiduautoversiooni. Soodsaks ja praktiliseks peresõidukiks mõeldud NV200 on kolme istmereaga. Tagaistmetele pääseb suurte mugavate liuguste kaudu. Ruumikas salong, mis mahutab kuni seitse reisijat, on väga paindlik ja istmete paigutust saab hõlpsasti muuta. Samuti on salongis hulgaliselt mugavaid panipaiku. Sõidukil on kõik omadused, mida suur pere reisides vajab.

Peagi jõuavad avalikkuse ette ka NV200 kaubik ja universaalkerega versioon.

370Z
Nissani uus Z-seeria sõiduk, mida demonstreeritakse Euroopas esimest korda, on menuka mudeli 350Z edasiarendus. Tagaveoline 370Z kasutab VQ V6 mootori täiustatud, võimsamat versiooni, mis arendab 331 hobujõudu. Valida saab nii kuuekäigulise käsikäigukasti, millel on maailma esimese käigukastina sünkroniseeritud pöörete vähendamise ja suurendamise süsteem, kui ka uhiuue, roolile paigutatud juhtnuppudega seitsmekäigulise automaatkäigukasti.

Olles eelkäijast 32 kg kergem ning lühema teljevahe ja kerega, on 370Z kiirusomadused veel paremad. Salong on muutunud mugavamaks, kvaliteetsemaks ja rafineeritumaks, kuid Z-seeriale iseloomulik sõidumõnu ja seikluslik õhustik on säilinud. Euroopas hakatakse mudelit 370Z müüma juulis.

Cube
Uhiuus Cube, mis on koduturul Jaapanis juba tugevalt kanda kinnitanud, jõuab Euroopa avalikkuse ette esimest korda novembris. Euroopa tarbijatele, kes otsivad midagi tõeliselt omanäolist ja erinevat, hakkab sõiduki ainulaadne ja sõbralik disain kindlasti meeldima.

Suurlinlased, kes ei ole küll autofännid, võivad Cube’i ruumikast, avatud ja õhulisest interjöörist siiski kergesti vaimustusse sattuda, sest näevad loomingulises, lõbusas ja omapärases sõidukis oma isiksusega suurepäraselt kokku sobivat n-ö aksessuaari. Euroopas saab Cube’ile valida nii tahmaosakeste filtriga 106 hj 1,5-liitrise diiselmootori kui ka 1,6-liitrise bensiinimootori, mis arendab 111 hj võimsust.

Pixo
Kuna Euroopa tarbijad nõuavad üha enam soodsa hinnaga praktilisi sõidukeid, mis saastaksid vähe keskkonda ja kulutaksid vähe kütust, tõi Nissan turule uue mudeli Pixo. Selle kolmesilindriline 1,0-liitrine mootor tekitab kilomeetri kohta kõigest 103 g CO2 ning tarvitab kütust ainult 4,4 l / 100 km (kombineeritud tsükkel). Pixo on väikeste keskkonnahoidlike linnaautode kategoorias väga soodne. Lisaks sellele on Pixo üks taskukohasemaid automaatkäigukastiga sõidukeid. Põhjamaades hakatakse Pixot müüma augustis.

X-TRAIL Platinum
Välja on pandud ka uus X-TRAIL Platinum, mis pakub sarnaselt eelmiste mudelitega tipptasemel mugavust ja praktilisust ning dünaamilisi sõiduomadusi.

Uus X-TRAIL on saanud kriimustuskaitsega värvkatte (Scratch Shield Paint), mis muudab sõiduki välimuse kivitäkete ja pesulakahjustuste suhtes vastupidavamaks. X-TRAIL Platinumi tippmudeli varustusse kuuluvad nüüdsest uued stiilsed 18” valuveljed, mis muudavad sõiduki tõeliselt esinduslikuks.

Muusikasõprade kõrvu paitab X-TRAIL Platinumi salongis kaheksa kõlariga Bose tippklassi helisüsteem. Esiistmete vahel paiknevasse käetoesse on paigaldatud pistikupesa MP3-mängija ühendamiseks – tänu sellele jääb teie hinnaline välisseade sõidukist lahkudes võõraste pilkude eest varjatuks. Euroopas jõuab uus X-TRAIL Platinum turule märtsis.

Nissani pressikonverentsi, mis toimub teisipäeval, 3. märtsil kl 17.00, juhatab Nissan Motor Co., Ltd. tegevasepresident Carlos Tavares.