Nissan GT-R parandas Nürburgringil oma aega / AUTOSPIRIT / Uudised

Nissan GT-R parandas Nürburgringil oma aega

Nissan GT-R, mis tunnistati aasta sportautoks 2009 (World Performance Car of the Year), viis 23. aprillil Saksamaa tuntud Nürburgring Nordschleife ringrajal oma ringiaja rekordi 7 minuti ja 26 sekundini.

 

NISSAN GT-R

Uus rekord annab tunnistust Nissani inseneride meeskonna pühendumisest ja tõhusast tööst GT-R’i sooritusvõime jätkuva parandamise nimel. Eelmised Nürburgringil sõidetud rekordid olid:

-      7 minutit 27 sekundit – 15. aprill 2009;

-      7 minutit 29 sekundit – aprill 2008;

-      7 minutit 38 sekundit – september 2007.

 
„See rekord demonstreerib, kui pühendunult me tegutseme Nissan GT-R’i jätkuva täiustamise nimel,” lausus sõiduki peainsener ja peaspetsialist Kazutoshi Mizuno. „Nissan GT-R’i omanikud suhtuvad oma sõidukisse kirglikult ja uhkustundega. Meie omalt poolt tahame GT-R’i sooritusvõimet igal aastal parandada.”

Nissan GT-R on võitnud üle maailma rohkem kui tosin auhinda, muu hulgas on see mudel valitud Suurbritannia autoajakirja CAR Magazine ning USA autoajakirjade Motor Trend ja Automobile Magazine poolt aasta autoks.

Nissan GT-R on tugeva imagoga muskelauto, mis on kogunud endale rohkearvulise fännklubi. Mudeli edasiarendatud 2010. aasta versioon on esimene, mis jõuab müügile igal pool maailmas. Selle mudeli müügiga alustati:

-      2008. aasta detsembris Jaapanis,

-      2009. aasta märtsis USAs ning

-      2009. aasta aprillis Euroopas, Pärsia Lahe Koostöönõukogu (GCC) riikides, Uus-Meremaal ja Taiwanis.

Euroopas on GT-R’i rohkem kui 2200 ettetellijast esimesed õnnelikud oma sõiduki juba kätte saanud.

Mudel R35 GT-R jõudis algselt müügile detsembris 2007 Jaapanis ning märtsini 2009 müüdi seda 5900 eksemplari. USAs hakati mudelit müüma 2008. aasta juulis ja praeguseks on seal leidnud uue omaniku 2100 autot.